امروز سه شنبه, 02 خرداد 1396

نمایش از دوشنبه, 23 مرداد 1391 14:37 | نوشته شده توسط Super User بازدید: 5261

نام درس: اختلالات روانی گفتار                                  کد درس: 08

پیش نیاز: ندارد

تعداد واحد: 2 واحد (1 واحد نظری ـ 1 واحد عملی)

نوع واحد: نظری ـ عملی

هدف کلی درس:

افزایش دانش، آگاهی و توانایی نقد و بررسی متون به منظور دستیابی به دیدگاه‌ها و نگرش‌های جدید در آسیب‌شناسی، ارزیابی شیوه‏‌های بهبود بخشیدن به اختلالات روانی گفتار.

شرح درس:

در این درس دانشجو با ابزارها و وسایل آزمایشگاهی برای شناخت و ارزیابی جنبه‏‌های مختلف گفتار و زبان آشنا می‌شود و چگونگی استفاده از آن‏ها را در گفتار درمانی فرا می‌گیرد و شیوه‏‌ها و روش‌های استفاده از آن‏ها در پژوهش‌های طبیعی و بالینی گفتار و زبان را می‌آموزد.

رئوس مطالب:

نظری (17ساعت):

1ـ ماهیت انواع مختلف ناروانی گفتار.

2ـ تأثیر متقابل ناروانی گفتار بر فرد، خانواده و اطرافیان.

3ـ قش عوامل مختلف بر روانی گفتار (عوامل محیطی، بیوشیمیایی، عصب شناختی، روانی، زبانی ...)

4ـ شیوه‏‌های بررسی و ارزیابی ناروانی گفتار (آزمون‏‌ها و معیارها).

5ـ پایه‏‌های رفع ناروانی گفتار (تغییر نگرش، تغییر رفتار، تغییر گفتار).

6ـ روش‌های درمان ناروانی گفتار (گفتار درمانی، دارو درمانی، روان درمانی، هیپنوتیزم).

7ـ تجزیه و تحلیل یافته‌‏ها و چاره‏ اندیشی برای بهبود بخشیدن به ناروانی گفتار.

عملی (34 ساعت):

1ـ ارزیابی نمونه‏‌ای از بیماران مبتلا به ناروانی گفتار.

2ـ تجزیه و تحلیل نتایج ارزیابی.

3ـ طرح‌ریزی برنامه گفتار درمانی.

4ـ اجرای آزمایشی گفتار درمانی و تجزیه تحلیل نتایج آن.

5ـ تهیه و ارائه گزارش نمونه مورد بررسی.

منابع درس:

1. Ham E. Richard. (1999). Clinical management of stuttering in older children and adults. U.S.A: Aspen pub.
  2. Ham E. Richard. (1986). Technipues of Stuttering Therapy. Prentic – Hall, Inc Engle wood cliffs. N.J.
  3. Bloom, Charlene. (1999). Synergistic stuttering therapy. Butter worth Heinemann.

شیوه ارزشیابی:

ارزشیابی دانشجویان در حیطه شناختی در دو مقوله ارائه شفاهی و کتبی مطالب انجام می‌گیرد و در حیطه عملکردی با استفاده از چک لیست صورت می‏‌پذیرد.

دسته: اختصاصی