تندخوانی

تندخوان شو

به همت واحد مدیریت منابع انسانی و برنامه­ ریزی،  مرکز مشاوره و مهارتکده، اولین جلسه کارگاه تندخوان شو، با هدف آموزش روش های جدید مطالعه، یادگیری تصویری و کدگذاری، تقویت حافظه و تمرکز، مرور و خلاصه نویسی در تاریخ چهارشنبه 11 آبان 1401 در مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان، در میان اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان، برگزار گردید. این کارگاه، توسط خانم آزاده حیدری، استاد بین المللی تندخوانی و تقویت حافظه و تمرکز ارائه شد.

در جلسه اولِ این کارگاه، استاد حیدری ابتدا توضیحاتی اجمالی در مورد هدف از یادگیریِ تکنیک های تندخوانی بیان نمودند و آموزش و یادگیری این مهارت را یک ضرورت مهم برای سلامت مغز دانستند. ایشان با بیان تعریف سواد از نظر سازمان جهانی یونسکو، توانایی تغییر در قرن بیست و یکم را به عنوان یکی از مهم ترین مولفه های باسواد بودن ذکر کرده و اذعان داشتند که تندخوانی، علم و هنر دستیابی به موفقیت در زندگی تحصیلی و کاری خواهد بود. در ادامه، تست تندخوانی از حاضرین در جلسه گرفته شد و مشارکت کنندگان سرعت مطالعه و درک مطلب خود را با آمارهای جهانی مقایسه نمودند. استاد حیدری با تاکید بر این که اکثر دانشجویان با چالشِ مطالعه برگشتی مواجه هستند، این موضوع را نتیجه عدم تمرکز و پایین بودن دقت در مطالعه دانستند و بیان نمودند که سرعت مطالعه ژاپنی ها بیش از 1200 کلمه در یک دقیقه است و این امر نتیجه توجه به یادگیریِ تکنیک های تندخوانی از همان دوران ابتدایی در سیستم های آموزشی است. این در حالی است که سرعت مطالعه در ایران، بسیار پایین بوده و در حدود 150 تا 200 کلمه در یک دقیقه می باشد. ایشان تاکید کردند که با افزایش سرعت مطالعه، به مرور تمرکز هم افزایش خواهد یافت و با فراگیری این تکنیک ها، یادگیری توام با لذت و درک مطلب بالا اتفاق خواهد افتاد. در ادامه این کارگاه، تکنیک خط بری چشمی از روی کتاب، آموزش داده شد و شرکت کنندگان به صورت عملی این تکنیک را در چند مرحله تکرار و تمرین نمودند.

برای مشاهده گزارش تصویری این جلسه اینجا کلیک کنید.