نشست دفتر مشاوره با والدین
خانواده همه چیز است و باید مراقبش باشیم و والدین بعنوان ستونهای اصلی خانواده تقش تاثیرگذاری در کارکرد خانواده دارد و از همه مهم تر سلامت روان آن دارد. و مسلما والدین تاثیر بسزایی در سلامت روان دانشجویان دارند.
به همین دلیل روز چهارشنبه مورخ 14 تیرماه و به مناسبت هفته پیشگیری از اعتیاد ، دفتر مشاوره علوم پزشکی وارستگان کارگاه آموزشی ویژه والدین دانشجویان ترم اول و دوم را برگزار کرد.
جلسه با سخنرانی قائینی رئیس اداره مشاوره شروع گردید. در این بخش قائینی به معرفی دفتر مشاوره و خدمات آن برای دانشجویان پرداخت و خط هلپ لاین دفتر مشاوره برای خدمات رسانی به والدین در ارتباط با فرزندانشان در اختیار والدین قرار گرفت.
در این کارگاه که با تدریس جعفری پور رواشناس بالینی و درمانگر اعتیاد برگزار شد موضوعات متفاوتی مطرح شد از جمله تعریف اعتیاد و علائم اعتیاد در جوانان نقش والدین در تشخیص و پیشگیری و مهارت های ارتباطی والدین با دانشجویان در بخش ابتدایی کارگاه که بصورت مشارکتی با والدین صورت گرفته بود جعفری پور به معرفی اعتیاد پرداخت.
در هر مرحله از رشد اعتیاد، تغییراتی در مغز صورت میگیرد که هر یک باعث تغییراتی در رفتار میشود. ارتباط این تغییرات با شروع مراحل فوق الذکر بسیار ظریف و برگشت پذیر است؛ به هر حال، با هر مرحله تغییرات به طور فزایندهای اعتیاد آشکار می شود و مشکل بیشتری برای برگشتن فردی که به سمت اعتیاد حرکت کرده است، به وجود میآید. وی اذعان داشت که اعتیاد به هر شکلی که باشد، معمولا طی یک فرآیند سه مرحله ای انجام میگیرد:
مرحله آشنایی
در این مرحله شخص در اثر مسامحه تشویق دیگران میل به انجام یک کار تفریحی کنجکاوی یا علل دیگر مانند کسب لذت به مصرف مواد مخدر روی می آورد.
مرحله دودلی و تردید
در این مرحله فرد با خود در جنگ و ستیز است. حالت نشئه و رفتن در عالم خیال و فرار از واقعیات باعث روی آوردن به مواد مخدر می شود ولی از طرفی نمی خواهد در دام آن بیفتد.
مراحل اعتیاد
در این مرحله بعد از شک و تردید و شاید مدتی ترک مصرف شخص سرانجام به مرحله اعتیاد واقعی می رسد که اگر مواد مخدر کم یا بدون رعایت ترتیبات لازم ناگهان قطع شود نشانه های سندروم محرومیت بروز می نماید.
پس از بیان این مورد به نقش والدین در پیشگیری و مراقبت از جوانان اعلام شد. در مهارت های ارتباطی و نحوه ارتباط موثر والدین با جوانان مسائلی چون همدلی ، عدم سرزنش و اطلاح رفتاری و …. مطرح گردید.
در پایان این کارگاه که با استقبال خوب والدین روبر شده بود، قائینی رئیس اداره مشاوره و جعفری پور مدرس کارگاه به پاسخ سوالات والدین در مورد مسائل فرزندان شان پرداختند