نام و کد درسآزمایشگاه میکروبیولوژی عمومی
تعداد واحد1 واحد
تعداد جلسات15 جلسه
هم نیازمیکروب شناسی عمومی
استاد درسدکتر پرنیان پزشکی
پست الکترونیک استادpezeshkip@varastegan.ac.ir

اهداف درس

آشنایی با ملزومات آزمایشگاه های میکروبی و کلیه تکنیک های کشت، رنگ آمیزی و شناسایی میکروارگانیسم ها

شرح درس:

دانشجو در پایان ملزومات آزمایشگاه های میکروبی، کار با میکروسکوپ و انواع روش های عملی شناسایی میکروارگانیسم ها را خواهد آموخت.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: مقدمه و آشنایی با مقررات و تجهیزات آزمایشگاه

در پایان این جلسه از دانشجو انتظار می‏رود:
مقررات و الزامات ایمنی آزمایشگاه میکروبیولوزی را بداند.
تجهیزات آزمایشگاه میکروبیولوزی و کاربرد آنها را بداند

جلسه دوم: آشنایی با میکروسکوپ و کاربرد آن

انواع میکروسکوپ و کاربرد آنها را بشناسد

جلسه سوم: آشنایی با انواع محیط کشت و روش تهیه آنها

انواع محیط کشت و روش تهیه آنها را بداند

جلسه چهارم: آشنایی با انواع تکنیک های کشت

انواع تکنیک های کشت و کاربرد هر کدام را بداند

جلسه پنجم: شمارش کلی میکروبی و آشنایی با تکنیک رقیق سازی

انواع محلول های رقیق سازی و تکنیک رقت سازی را بشتاسد و کاربرد آن را بداند

جلسه ششم: رنگ آمیزی ساده باکتری ها

هدف از رنگ امیزی ساده باکتری ها را بداند.
چگونگی رنگ امیزی ساده باکتری ها و کاربرد آن را بیاموزد

جلسه هفتم: رنگ آمیزی گرم

هدف از رنگ امیزی گرم در باکتری ها را بداند.
چگونگی رنگ امیزی گرم باکتری ها و کاربرد آن را بیاموزد

جلسه هشتم: رنگ آمیزی منفی و کپسول باکتری ها

هدف از رنگ امیزی منفی باکتری ها را بداند.
چگونگی رنگ امیزی کپسول در باکتری ها را بیاموزد

جلسه نهم: رنگ آمیزی اسپور باکتریایی

چگونگی رنگ امیزی اسپور در باکتری ها را بیاموزد

جلسه دهم: رنگ آمیزی قارچ ها

چگونگی رنگ امیزی کپک ها را بیاموزد

جلسه یازدهم: تست آنتی بیوگرام

اساس تیت آنتی بیوگرام را بداند.
تکنیک تست آنتی بیوگرام و تفسیر آن را بیاموزد

جلسه دوازدهم: امتحان کتبی

روش قهوه ای شدن کاراملیزاسیون در مواد غذایی را بشناسد و عوامل موثر بر آن را بداند

منابع

• کریم ،گیتی (1382). آزمونهای میکربی مواد غذایی. چاپ چهارم، انتشارات دانشگاه تهران
• نادری نسب ف محبوبه، راشد، طاهره و ناظم، محمد (1375). باکتری‌شناسی آزمایشگاهی. چاپ دوم، انتشارات دانشگاه امام رضا (ع).
• Harrigan , W.F. (1998): Laboratory Methods in Food Microbiology. 3rd edition. Academic press , London

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!