اهداف درس
- آشنایی دانشجویان با نقش تغذیه در سلامت انسان و ارزش های تغذیه ای مواد غذایی
- آشنایی با نیازهای تغذیه ای در انسان در شرایط عادی و حالات خاص فیزیولوژیکی و بیماری های ناشی از سوتغذیه
شرح درس:
در این درس دانشجو با شناخت اهمیت مواد مغذی و متابولیسم آن ها در بدن، می تواند نیازهای تغذیه ای گروه های سنی را تشخیص و برای افراد نیازمند و آسیب پذیر جامعه تدابیری را در صنایع غذایی تدارک ببیند.
سرفصل های هر جلسه
جلسه اول: آشنایی با تاریخچه علم تغذیه و ارتباط آن با رشته کنترل کیفی
دانشجویان با تاریخچه علم تغذیه و نحوه ارتباط آن با رشته کنترل کیفی آشنا می گردند.
جلسه دوم: آشنایی با اصول طراحی رژیم غذایی و استاندارهای مواد غذایی
اصول طراحی یک رژیم غذایی مناسب و نحوه شکل گیری استاندارهای تغذیه را دانسجو می تواند توضیح دهد.
جلسه سوم: آشنایی با گروه های غذایی و هرم راهنمای غذای ایرانی
راهنماهای تغذیه ای و و گروه های غذایی را به تفکیک دانشجویان می توانند شرح دهند.
جلسه چهارم: آشنایی با درشت مغذی ها و ساختار و نقش ها آن ها در بدن
درشت مغذی ها و منابع تولید انرژی در بدن و همچنین نقش های آن ها را دانشجویان می توانند توضیح دهند.
جلسه پنجم: آشنایی با درشت مغذی ها و ساختار و نقش ها آن ها در بدن
درشت مغذی ها و منابع تولید انرژی در بدن و همچنین نقش های آن ها را دانشجویان می توانند توضیح دهند.
جلسه ششم: اشنایی با ریز مغذی ها و نقش ان ها در بدن
دانشجویان میتوانند با نقش های ویتامین های محلول در چربی در بدن را توضیح دهند.
جلسه هفتم: آشنایی با ویتامین های محلول در آب
دانشجویان می توانند با مهم ترین نقش های ویتامین های محلول در آب و منابع غذایی آن ها و علایم کمبود هریک آشنا گردند.
جلسه هشتم: آشنایی با ویتامین های محلول در آب
دانشجویان می توانند با مهم ترین نقش های ویتامین های محلول در آب و منابع غذایی آن ها و علایم کمبود هریک آشنا گردند.
جلسه نهم: آشنایی با مواد معدنی و نقش های آن ها در بدن
دانشجویان می توانند انقش ها و علایم کمبود و منابع غذایی مواد معدنی را در بدن توضیح دهند.
جلسه دهم: آشنایی با مواد معدنی و نقش های آن ها در بدن
دانشجویان می توانند انقش ها و علایم کمبود و منابع غذایی مواد معدنی را در بدن توضیح دهند. .
جلسه یازدهم: آشنایی با مواد معدنی و نقش های آن ها در بدن
دانشجویان می توانند انقش ها و علایم کمبود و منابع غذایی مواد معدنی را در بدن توضیح دهند.
جلسه دوازدهم: آشنایی با نقش و اهیمت تغذیه در دوران کودکی و نوجوانی
دانشجویان می توانند اهمیت تغذیه صحیح در دوران کودکی و نوجوانی را شرح دهند.
جلسه سیزدهم: اشنایی با نقش تغذیه در دوران بزرگسالی و سالمندی
دانشجویان می توانند اهمیت تغذیه صحیح در دوران بزرگسالی و سالمندی و را شرح دهند.
جلسه چهاردهم: اشنایی با نقش تغذیه در دوران بزرگسالی و سالمندی
دانشجویان می توانند اهمیت تغذیه صحیح در دوران بزرگسالی و سالمندی و را شرح دهند.
جلسه پانزدهم: آشنایی با نقش و اهمیت تغذیه در دوران بارداری و شیردهی
دانشجویان می توانند اهمیت تغذیه صحیح در دوران بارداری و شیردهی را شرح دهند.
منابع
1- Elenor, N.Whitney .J. 2000. Nutrition for health and helth care,2 th ed
2- Mahan, L.K. AND Escatt-Stump, S .2020, Krause’s Food & The nutrition Care Process
3- Shils,M.E.,Olson J.A. and Shike M . 2018. Modern Nutrition in Health and Disease
4- Sue R.W,2000. basic nutrition and diet therapy,11 th ed. Mosby College Public.