چشم انداز و اهداف گروه علوم و صنایع غذایی (کنترل کیفی و بهداشتی)

ماموریت

• رسالت گروه صنایع غذایی (کنترل کیفی و بهداشتی) مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان، تربیت دانش آموختگان اخلاق مدار، دانش‌محور و بامهارت در حوزه تولیدات مواد غذایی ،کنترل و تضمین کیفیت آن می باشد.
• این گروه آموزشی در راستای اسناد بالادستی از جمله سند چشم انداز ۱۴۰۴ کشور و سند تحول سلامت کشور همچنین با توجه به برنامه استراتژیک مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان ، به منظور پاسخگویی به نیازهای جامعه در راستای شکوفایی استعدادهای علمی و مهارتی دانشجویان با استفاده از شیوه های نوین آموزشی گام بر می دارد و همزمان خود را متعهد به ایجاد بستری برای ارتقای توانمندی اعضای هیات علمی و کارشناسان گروه در ارائه خدمات اموزشی، پژوهشی و کارآفرینی می داند.
• همچنین گروه صنایع غذایی در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی خود، با بهره گیری از دانش و مهارت تخصصی نیروهای جوان و خبره در خصوص مشاوره و آموزش به عموم جامعه و افراد مرتبط با حوزه سلامت غذا از جمله تولیدکنندگان و آزمایشگاه های مواد غذایی نقش ویژه ای در ارتقای سلامت مردم و پیشگیری از انواع بیماری ها با ارائه غذای سالم می نماید.

چشم انداز

چشم انداز و اهداف گروه علوم و صنایع غذایی (کنترل کیفی و بهداشتی) تبدیل شدن به مرکز برتر در حوزه آموزش ، پژوهش ، مشاوره و کنترل کیفی-بهداشتی صنایع غذایی، از طریق تربیت دانش آموختگان شایسته و پویا برای خدمت به جامعه که قادرند از دانش به نفع مردم خلق ثروت نمایند، می‌باشد.

اهداف‌

هدف1) فراهم نمودن کیفیت آموزشی سطح بالا در رشته کنترل کیفی مواد غذایی در بین دانشگاه های شرق کشور
هدف2) تربیت دانشجویان مهارت محور و کارامد با بالاترین میزان اشتغال در صنایع غذایی کشور
هدف3) کوشش در جهت گسترش و ارتقا سطح بهداشتی و کیفی مواد غذایی در جامعه در راستای نقش مسئولیت اجتماعی

استراتژی ها

هدف 1) فراهم نمودن کیفیت آموزشی سطح بالا در رشته کنترل کیفی مواد غذایی در بین دانشگاه های شرق کشور

استراتژی 1-1) بهره گیری از فناوری‌ها و روش‌های نوین آموزشی
استراتژی 1-2) جذب و توانمندسازی اعضای هیات علمی و اساتید مدعو
استراتژی 1-3) رصد، پیگیری و منتورینگ دانشجویان

هدف 2) تربیت دانشجویان مهارت محور و کارامد با بالاترین میزان اشتغال در صنایع غذایی کشور

استراتژی 2-1) تقویت مهارت های آزمایشگاهی و تکنولوژیک دانشجویان
استراتژی 2-2) تقویت مهارت های کار با سیستم های مدیریت کنترل کیفی و ممیزی مواد غذایی در دانشجویان
استراتژی 2-3) تقویت مهارت های زندگی، شغلی، مدیریتی و کارآفرینی دانشجویان
استراتژی 2-4) تقویت مهارت های پژوهش های کاربردی و روش های نوین صنایع غذایی دانشجویان

هدف 3) کوشش در جهت گسترش و ارتقا سطح بهداشتی و کیفی مواد غذایی در جامعه در راستای نقش مسئولیت اجتماعی

استراتژی 3-1) همکاری با دانشگاه ها، گروه ها و نهادهای مرتبط
استراتژی 3-2) انجام فعالیت های رسانه ای

برنامه عملیاتی سال تحصیلی 1404-1403

هدف 1) فراهم نمودن کیفیت آموزشی سطح بالا در رشته کنترل کیفی مواد غذایی در بین دانشگاه های شرق کشور

استراتژی 1-1) بهره گیری از فناوری‌ها و روش‌های نوین آموزشی
• استفاده از نرم افزارهای پرکاربرد در حوزه غذا و شبیه‌سازهای آموزشی
• بهره گیری از روش های نوین بازی‌وارسازی، یادگیری خرد، یادگیری مبتنی بر حل مساله و … در آموزش
• بهره گیری از آموزش ترکیبی (حضوری و الکترونیکی)

استراتژی 1-2) جذب و توانمندسازی اعضای هیات علمی و اساتید مدعو

• جذب اعضای هیات علمی و اساتید مدعو نوآور و ترجیحا دارای تجربه کار عملی
• برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی توانمندسازی اعضای هیات علمی و اساتید مدعو از جمله روش تدریس، فناوری‌های نوین آموزشی، ارتباط موثر با دانشجو و …
• برگزاری جلسات اعضای هیئت علمی جهت انتقال تجربیات تدریس
• ارزیابی عملکرد اعضای هیات علمی و اساتید مدعو و برگزاری جلسات بازخورد جهت بهبود عملکرد

استراتژی 1-3) رصد، پیگیری و منتورینگ دانشجویان

• منتورینگ دانشجویان در زمینه انتخاب واحد، روش های یادگیری، برنامه ریزی درسی و مشکلات آموزشی توسط اساتید مشاور
• پیگیری افت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان توسط اساتید مشاور

هدف 2) تربیت دانشجویان مهارت محور و کارامد با بالاترین میزان اشتغال در صنایع غذایی کشور

استراتژی 2-1) تقویت مهارت های آزمایشگاهی و تکنولوژیک دانشجویان
• آموزش مهارت‌ آزمون های میکروبی در مواد غذایی
• آموزش مهارت آزمون های فیزیکوشیمیایی و تجزیه مواد غذایی به روش های کلاسیک و دستگاهی
• آموزش مهارت‌های کنترل کیفیت و تولید محصولات غذایی منطبق بر معیارهای استاندارد غذایی هر محصول
• بازدید از خطوط تولید و آزمایشگاه های کارخانجات مواد غذایی

استراتژی 2-2) تقویت مهارت های کار با سیستم های مدیریت کنترل کیفی و ممیزی مواد غذایی در دانشجویان
• آموزش کار با سامانه های معاونت غذا دارو و اداره استاندارد ایران نظیر TTAC
• آموزش مهارت‌های سیستم های کنترل و تضمین کیفیت مواد غذایی نظیر HACCP، GMP و …
• آموزش مهارت‌های اصول مشاوره ،طراحی و تحلیل خطوط تولید غذایی
• آموزش کار با نرم افزارهای کنترل کیفیت مواد غذایی

استراتژی 2-3) تقویت مهارت‌های زندگی، شغلی، مدیریتی و کارآفرینی دانشجویان
• برگزاری جلسات ارتباط با صنعت و آشنایی با فرصت ها و چالش های هر حوزه
• برگزاری جلسات هم اندیشی با متخصصین و افراد موفق در حوزه مواد غذایی
• معرفی دانشجویان به منظور فعالیت (کارآموزی- پاره وقت- تمام وقت) در شرکت های مرتبط
• آموزش مهارت‌های فن بیان، سخنوری و ارتباط موثر
• آموزش مهارت‌های حل مساله، خلاقیت، تفکر نقدی و تفکر منطقی
• آموزش مهارت‌های کارآفرینی و مدیریتی
• آموزش مهارت‌های شغلی (کاریابی، رزومه نویسی، مصاحبه شغلی، کار تیمی، گزارش نویسی و مدیریت زمان)

استراتژی 2-4) تقویت مهارت های پژوهشی کاربردی و روش های نوین صنایع غذایی دانشجویان
• آموزش مهارت‌های پژوهشگری (جستجوی منابع، پروپوزال نویسی، مقاله نویسی و مدیریت رفرنس‌ها)
• برگزاری جلسات سمینار و ژورنال کلاب با ارائه جدیدترین مقالات در حوزه های مرتبط
• نگارش و ارسال مقالات پژوهشی با مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان به مجلات و همایش های معتبر در حوزه های مرتبط
• انجام طرح های پژوهشی مسئله محور یا محصول محور با مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان
• تالیف یا ترجمه کتاب با مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان
• اعزام دانشجویان منتخب به جلسات دفاع از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی، همایش ها، ژورنال کلاب ها و سایر رویدادهای پژوهشی در دانشگاه های علوم پزشکی و سایر دانشگاه های کشور

هدف 3) کوشش در جهت گسترش و ارتقا سطح بهداشتی و کیفی مواد غذایی در جامعه در راستای نقش مسئولیت اجتماعی

استراتژی 3-1) همکاری با دانشگاه ها، گروه ها و نهادهای مرتبط
• عقد تفاهم نامه همکاری با گروه های صنایع غذایی در دانشگاه های کشور (وزارتین بهداشت و علوم)
• عقد تفاهم نامه همکاری با پژوهشکده صنایع غذایی خراسان رضوی
• همکاری با کارگروه های برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره وری در آموزش علوم پزشکی
• همکاری با مهارتکده علوم پزشکی واستگان در برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی و وبینارهای بازآموزی در سطح کشوری
• راه اندازی دوره های تربیت مسئولین فنی مواد غذایی با مجوز معاونت غذا و دارو
• افزایش ارتباطات برون بخشی در راستای خدمات مشاوره ای و ایفای نقش پاسخگویی اجتماعی
• همکاری با کانون های فرهنگی و سایر انجمن های علمی وارستگان در پاسخگویی اجتماعی و ارائه خدمات به جامعه

استراتژی 3-2) انجام فعالیت های رسانه ای
• گسترش فرهنگ صحیح تولید و نگهداری غذایی با تولید محتوا برای رسانه های علوم پزشکی وارستگان و سایر رسانه های اجتماعی

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!