برگزاری دوره عملی “آشنایی با مهارت های پایه آزمایشگاه میکروبیولوژی” توسط گروه کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی با همکاری مهارتکده وارستگان
گروه کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی با همکاری مهارتکده علوم پزشکی وارستگان اقدام به برگزاری دوره “آشنایی با مهارت های پایه آزمایشگاه میکروبیولوژی” به مدت 5 روز از تاریخ 22 الی 26 مرداد ماه با تدریس خانم دکتر پزشکی و خانم دکتر صرافان نمود.
با توجه به عدم آموزش حضوری و فعالیت عملی در محیط آزمایشگاه میکروب شناسی در دو سال همه گیری بیماری کرونا، به نظر میرسد آن دسته از دانشجویان و افرادی که اصول پایه میکروب شناسی عملی برای حیطه فعالیت کنونی و یا آینده شغلی آنها ضروری است، مهارت های کافی و عینی در آزمایشگاه را کسب نکرده و نیازمند گذراندن دوره های حضوری می باشند.
از مخاطبین این دوره که به صورت 100% عملی برگزار شد می توان به مسئولین فنی و کنترل کیفی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی – کارشناسان میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی و سایر کارشناسان بهداشتی اشاره کرد.
در این دوره سرفصل های زیر آموزش داده شد که طبق نظر سنجی نهایی با رضایت 100% شرکت کنندگان همراه بود.
- اصول اولیه کار در آزمایشگاه میکروبیولوژی وآشنایی با ابزارهای آزمایشگاه میکروبیولوژی
- استریلیزاسیون در آزمایشگاه
- آشنایی با انواع میکروسکوپ و روش کار با آن
- آشنایی با انواع محیط های کشت، آماده سازی و کاربرد آنها در آزمایشگاه میکروبیولوژی
- آشنایی با انواع روش های کشت در آزمایشگاه میکروبی
- آشنایی با تکنیک رقیق سازی و شمارش کلی باکتری ها
- آموزش تهیه اسمیر از نمونه باکتریاییو آشنایی با انواع روش های رنگ آمیزی(ساده و گرم)
- آشنایی با تکنیک رنگ آمیزی منفی و کپسول در باکتری ها
- آشنایی با رنگ آمیزی باکتری های اسید فاست (تکنیک زیل نلسن)
در پایان نیز گواهینامه حضور در کارگاه به شرکت کنندگان ارائه گردید..