به گزارش مفدا وارستگان دانشجویان تغذیه وارستگان در راستای کمپین ملی کاهش فشار خون با حضور در مدارس، خانه سالمندان، مساجد، خیریه ها و دانشگاه به آموزش توصیه های تغذیه ای در کاهش فشارخون و ارزیابی سطح فشارخون آموزش گیرندگان پرداختند. در راستای همکاری با مراکز بهداشتی شهرستان مشهد دانشجویان با هماهنگی با افراد مبتلا به فشارخون در 2 مرکز بهداشت آب و برق و نجفی در طرح غربالگری فشارخون و آموزش افراد مبتلا شرکت کردند.
توصیه های تغذیه به منظورکنترل فشارخون به شرح زیر می باشد:
- افزایش دریافت میوه و سبزی در برنامه غذایی روزانه به منظور افزایش دریافت پتاسیم غذایی
- کاهش دریافت غذاهای کنسروی و آماده به منظور کاهش دریافت سدیم روزانه
- استفاده از 2-3 واحد لبنیات کم چرب در رژیم غذایی
- استفاده از سبزی تازه و معطر، سیر، لیموترش و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک
- استفاده از حداکثر یک قاشق مرباخوری نمک ید دار تصفیه شده در غذای روزانه
- ممنوعیت قراردادن نمک در سفره غذا
- کاهش دریافت روغن های حیوانی و جداکرد پوست مرغ و چربی گوشت قبل از مصرف
- کنترل ماهیانه وزن و پیشگیری از چاقی
- پیاده روی منظم روزانه به مدت 30 حداقل دقیقه