اهداف درس
آشنایی دانشجویان با موجودات ذرهبینی، نحوه زندگی آنها و ارتباط آنها با تغذیه
شرح درس:
به عنوان اطلاعات پایه برای کلیه رشتههای پزشکی از جمله تغذیه ضروری است.
سرفصل های هر جلسه
جلسه اول: کلیات میکروب شناسی تاریخچه میکروب شناسی در مواد غذایی، ساختمان و طبقه بندی میکروب ها تولید مثل، تکثیر، رشد
آشنایی با کلیات میکروبشناسی
رشد و تکثیر میکروارگانیسمها
جلسه دوم: بیوشیمی میکروارگانیسم ها، راه های از بین بردن میکروب ها در موادغذایی
آشنایی با بیوشیمی میکروارگانیسمها و راههای سترونسازی
جلسه سوم: آشنایی با انواع کپک ها و مایکوتوکسین ها در مواد غذایی
آشنایی با چگونگی رشد کپکها و تولید مایکوتوکسین در مواد غذایی
جلسه چهارم: آشنایی با باکتری های آلوده کننده مواد غذایی (گرم منفی)
یادگیری تکثیر و رشد باکتریهای گرممنفی آلوده کننده مواد غذایی
جلسه پنجم: آشنایی با باکتری های آلوده کننده مواد غذایی (گرم مثبت)
یادگیری تکثیر و رشد باکتریهای گرممثبت آلوده کننده مواد غذایی
جلسه ششم: آشنایی با باکتری های آلوده کننده مواد غذایی (باکتری های اسپورزا)
یادگیری تکثیر و رشد باکتریهای اسپورزا آلودهکننده مواد غذایی
جلسه هفتم: آشنایی با انواع انگل ها در مواد غذایی
یادگیری تکثیر و رشد انگلهای آلوده کننده مواد غذایی
جلسه هشتم: آشنایی با انواع ویروس ها در مواد غذایی
یادگیری تکثیر و رشد ویروسهای آلوده کننده مواد غذایی
منابع
1- Jawetz E, Melnik J.L., Adelberg E.A., Brooks G.F., Butel J.S., Ornston L.N., Medical Microbiology. Latest edition.