لیست دروس رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی
مشخصات دوره:
نام دوره: کارشناسی پیوسته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی) – B.Sc. _ Food Science and Technology) Food Quality Control & Hygiene
طول دوره: طول دوره کارشناسی پیوسته علوم و صنایع غذایی و نظام آموزشی آن مطابق آئین نامه آموزشی دوره کارشناسی پیوسته مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی می باشد.
نام درس و تعداد واحدهای درسی: تعداد کل واحدهای درسی این دوره 130 واحد به شرح ذیل می باشد.
واحدهای دوره به ترتیب زیر تقسیم می شوند:
درس عمومی 22 واحد
دروس پایه 29 واحد
دروس اصلی 26 واحد
دروس اختصاصی اجباری 33 واحد
دروس اختصاصی اختیاری 4 واحد
کار آموزی درعرصه 16 واحد
جمع 130 واحد
جدول 1-دروس عمومی دوره کارشناسی پیوسته علوم وصنایع غذایی(گرایش کنترل کیفی وبهداشتی)
ردیف
|
نام درس | تعداد واحد | ساعات درس | پیش نیاز | ||
نظری | عملی | جمع | – | |||
1 | دو درس از مبانی نظری اسلام*
|
4 | 68 | – | 68 | – |
2 | یک درس از دروس اخلاق اسلامی* | 2 | 34 | – | 34 | – |
3 | یک درس از دروس انقلاب اسلامی* | 2 | 34 | – | 34 | – |
4 | یک درس از دروس تاریخ و تمدن اسلامی* | 2 | 34 | – | 34 | – |
5 | یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی* | 2 | 34 | – | 34 | – |
6 | ادبیات فارسی | 3 | 51 | – | 51 | – |
7 | زبان انگلیسی عمومی | 3 | 51 | – | 51 | – |
8 | تربیت بدنی(1) | 1 | – | 34 | 34 | – |
9 | تربیت بدنی(2) | 1 | – | 34 | 34 | 8 |
10 | جمعیت و تنظیم خانواده | 2 | 34 | – | 34 | – |
جمع | 22 |
*تذکر: گذراندن این دروس مطابق عناوین دروس معارف اسلامی مصوب جلسه 542 مورخ 23/4/83 شورای عالی انقلاب فرهنگی (جدول زیر) است
دروس عمومی معارف اسلامی | گرایش | کد
درس |
عنوان درس | واحد | ساعت | پیش نیاز | ||
نظری | عملی | جمع | ||||||
1-مبانی نظری اسلام | 011
012 013 014 |
اندیشه اسلامی 1(مبدا و معاد)
اندیشه اسلامی2(نبوت و امامت) انسان در اسلام حقوق اجتماعی و سیاسی در اسلام |
2
2 2 2 |
34
34 34 34 |
34
34 34 34 |
|||
2- اخلاق اسلامی | 021
022 023 024 |
فلسفه اخلاق(با تکیه بر مباحث تربیتی)
اخلاق اسلامی(مبانی و مفاهیم) آیین زندگی(اخلاق کاربردی) عرفان عملی اسلام |
2
2 2 2 |
34
34 34 34 |
34
34 34 34 |
|||
3- انقلاب اسلامی | 031
032 033 |
انقلاب اسلامی ایران
آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) |
2
2
2 |
34
34
34 |
34
34
34 |
|||
4-تاریخ و تمدن اسلامی | 041
042 043 |
تاریخ و فرهنگ تمدن اسلامی
تاریخ تحلیلی صدر اسلام تاریخ امامت |
2
2 2 |
34
34 34 |
34
34 34 |
|||
5- آشنایی با منابع اسلامی | 051
052 |
تفسیر موضوعی قرآن
تفسیر موضوعی نهج البلاغه |
2
2 |
34
34 |
34
34 |
|||
جمع
|
12 |
جدول2- دروس پایه دوره کارشناسی پیوسته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی):
پیش نیاز/همزمان | ساعت | واحد | نام درس | کد درس | ||
جمع | عملی | نظری | ||||
— | 51 | — | 51 | 3 | ریاضیات | 1 |
— | 68 | 34 | 34 | 3 | فیزیک | 2 |
— | 68 | 34 | 34 | 3 | شیمی عمومی | 3 |
— | 68 | 34 | 34 | 3 | شیمی آلی | 4 |
— | 34 | — | 34 | 2 | فیزیولوژی | 5 |
— | 68 | 34 | 34 | 3 | میکروبیولوژی عمومی و انگل شناسی | 6 |
— | 25 | 17 | 8 | 1 | اصول کامپیوتر | 7 |
03 | 68 | 34 | 34 | 3 | شیمی تجزیه | 8 |
02و03 | 68 | 34 | 34 | 3 | شیمی فیزیک | 9 |
04 | 68 | 34 | 34 | 3 | بیوشیمی عمومی | 10 |
01 | 34 | — | 34 | 2 | آمار مقدماتی | 11 |
29 | جمع |
جدول 3- دروس اصلی دوره کارشناسی پیوسته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی) :
کد درس | نام درس | واحد | ساعت | پیش نیاز/ همزمان | ||
نظری | عملی | جمع | ||||
12 | شیمی مواد غذایی (1) | 3 | 51 | – | 51 | 10 |
13 | شیمی مواد غذایی (2) | 3 | 51 | – | 51 | 12 |
14 | میکروبیولوژی مواد غذایی | 4 | 34 | 68 | 102 | 06 |
15 | اصول مدیریت | 2 | 34 | – | 34 | – |
16 | بهداشت و ایمنی در صنایع غذایی | 2 | 34 | – | 34 | 06 |
17 | اصول تغذیه | 2 | 34 | – | 34 | 05 و 10 |
18 | اصول مهندسی صنایع غذایی | 3 | 51 | – | 51 | 01 و 9 |
19 | تجزیه دستگاهی صنایع غذایی | 2 | 17 | 34 | 51 | 13 |
20 | مسمومیت های غذایی | 1 | 17 | – | 17 | 13 و 14 |
21 | اصول و روش های نگهداری مواد غذایی | 2 | 34 | – | 34 | 13 و 14 و 18 |
22 | روش های بررسی و پژوهش | 2 | 34 | – | 34 | 11 |
جمع | 26 |
جدول 4-دروس اختصاصی اجباری (Core) دوره کارشناسی پیوسته علوم و صنایع غذایی(گرایش کنترل کیفی و بهداشتی):
کد درس | نام درس | واحد | ساعت | پیش نیاز/همزمان | ||
نظری | عملی | جمع | ||||
23 | زبان تخصصی | 2 | 34 | — | 34 | زبان انگلیسی عمومی |
24 | تجزیه مواد غذایی | 4 | 34 | 68 | 102 | 13 |
25 | کنترل کیفیت مواد غذایی(1) | 4 | 34 | 68 | 102 | 13 و 14 |
26 | کنترل کیفیت مواد غذایی(2) | 3 | 34 | 34 | 68 | 25 |
27 | میکروبیولوژی صنعتی | 2 | 34 | — | 34 | 14 |
28 | صنایع غلات | 2 | 34 | — | 34 | 21 |
29 | صنایع گوشت | 2 | 34 | — | 34 | 21 |
30 | صنایع شیر و لبنیات | 2 | 34 | — | 34 | 13،14و18 |
31 | صنایع روغن | 2 | 34 | — | 34 | 12 و18 |
32 | صنایع سبزی و میوه و کنسرو | 2 | 34 | — | 34 | 14،18 و 21 |
33 | صنایع قند | 2 | 34 | — | 34 | 21 |
34 | صنایع قنادی و نوشیدنی ها | 2 | 34 | — | 34 | 21 |
35 | صنایع بسته بندی | 2 | 34 | — | 34 | 21 |
36 | اثر فرایند بر مواد غذایی | 1 | 17 | — | 17 | 21 |
37 | سمینار | 1 | 17 | — | 17 | 22،23،28و 36 |
جمع | 33 |
جدول 5- دروس اختصاصی اختیاری (Non-Core) دوره کارشناسی پیوسته علوم صنایع غذایی(گرایش کنترل کیفی و بهداشتی):
کد درس | نام درس | واحد | ساعت | پیش نیاز/همزمان | ||
نظری | عملی | جمع | ||||
38 | اصول طراحی کارخانه جات صنایع غذایی | 2 | 34 | – | 34 | 18 |
39 | خوردگی در صنایع غذایی | 2 | 34 | – | 34 | 08 |
40 | اصول اقتصاد و مدیریت صنعتی | 2 | 34 | – | 34 | 01 و 11 و 15 |
41 | آب و فاضلاب | 2 | 34 | – | 34 | 03و 06 |
جمع | 8 |
*دانشجویان ملزم به گذراندن 4 واحد از دروس اختصاصی اختیاری با نظر گروه مربوطه می باشند.
جدول 6- کارآموزی در عرصه دوره کارشناسی علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)
ساعت درس | واحد | نام درس | کد
درس |
102 | 2 | کارآموزی در عرصه صنایع غلات | 42 |
102 | 2 | کارآموزی در عرصه گوشت | 43 |
102 | 2 | کارآموزی در عرصه شیر و فرآورده | 44 |
102 | 2 | کارآموزی در عرصه روغن | 45 |
102 | 2 | کارآموزی در عرصه سبزی و میوه | 46 |
102 | 2 | کارآموزی در عرصه قند | 47 |
102 | 2 | کارآموزی در عرصه نوشابه و قنادی | 48 |
102 | 2 | کارآموزی در عرصه مراکز کنترل کیفیت مواد غذایی | 49 |
16 | جمع |