کارگاه آموزش اطفاء حریق برای اعضای هیات علمی و کارکنان
به همت امور پشتیبانی و واحد مدیریت منابع انسانی و برنامه¬ریزی، کارگاه آموزش اطفاء حریق، با هدف آموزش کار با انواع کپسول های آتش نشانی به صورت عملیاتی، در تاریخ های 23 و 25 آبان ماه برای اعضای هیات علمی و کارکنان علوم پزشکی وارستگان در خارج از مرکز، برگزار گردید.
در این کارگاه یک ساعته، جناب آقای میرزایی کارشناس شرکت تجهیزات ایمنی و آتش نشانی پویا شرق، ابتدا توضیحاتی را در خصوص انواع کپسول های آتش نشانی بیان نمودند. ایشان تاکید داشتند با توجه به اینکه انواع آتش ها با هم متفاوت است؛ نحوه مواجهه با آن نیز متفاوت و وابسته به ماهیت آتش می باشد، به همین جهت در طول زمان، کپسول های آتش نشانی مختلفی به وجود آمده است که هر کدام از آن ها برای حریق های متفاوت، مناسب و قابل استفاده است. آقای میرزایی با اشاره به اینکه کپسول پودر و گاز و کپسولCO2 از رایج ترین و پرکاربردترین کپسول ها هستند، به تشریح بخش های مختلف یک کپسول پرداخته و اذعان داشتند که عموماً کپسول های آتش نشانی دارای این قسمت ها می باشد: 1) یک بدنه استوانه ای که داخل آن بسته به نوع کپسول، پودر، آب و یا گاز CO2 تحت فشار وجود دارد. 2) دسته نگهدارنده که جهت جابه جایی کپسول از آن استفاده می شود. 3) پین که به صورت یک سوزن بین اهرم و دسته قرار می گیرد و تا از پلمپ خود جدا نشود امکان خروج محتویات داخل سیلندر را نمی دهد. 4) اهرم یا ضامن که با فشار دادن آن پس از بیرون کشیدن پین، باعث خروج محتویات کپسول می شود. 5) شیلنگ هدایت کننده که باعث افزایش سرعت مواد و هدایت دقیق آن به روی آتش می شود که در کپسول های CO2 به صورت شیپور مانند می باشد.
در ادامه، آقای میرزایی متذکر شدند که کاربرد کپسول CO2 بیشتر در اماکن سربسته و برای حریق های الکتریکی و تجهیزات الکترونیکی است، زیرا هادی الکتریسیته نبوده و تأثیری بر روی اینگونه وسایل، باقی نمی گذارد. در حالی که غالبا از کپسول های پودری برای اطفاء هر نوع حریقی استفاده می شود و مؤثرترین کاربرد آن، خاموش کردن حریق مایعات و فلزات است. ایشان؛ نحوه کارکردن با این دو کپسول را به صورت عملیاتی آموزش دادند و سپس، هر یک از اعضای هیات علمی و کارکنان؛ شیوه کار با این کپسول ها را به منظور خاموش کردن آتش، تمرین نمودند.