نام و کد درسصنایع قند
تعداد واحد2 واحد
تعداد جلسات16 جلسه
پیش نیازاصول و روش های نگهداری مواد غذایی
استاد درسدکتر پرنیان پزشکی
پست الکترونیک استادpezeshkip [at] varastegan.ac.ir

اهداف درس

آشنایی با روش های تولید قند و شکر از چغندر قند و نیشکر

شرح درس:

دانشجو باید پس از گذراندن این واحد قادر باشد مواد متشکله در چغندر قند و نیشکر را بشناسد و با روش های تولید قند و شکر و فراورده های جانبی آن آشنا باشد.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: تاریخچه تولید قند از چغندر و نیشکر در ایران و جهان

تاریخچه تولید قند از چغندر و نیشکر در ایران و جهان را بداند

جلسه دوم: گیاه شناسی چغندر قند و ترکیبات موجود در آنها

گیاه شناسی چغندر قند و ترکیبات موجود در آنها را بداند

جلسه سوم: گندم : گیاه شناسی نیشکر و ترکیبات موجود در آنها

گیاه شناسی نیشکر و ترکیبات موجود در آنها را بداند

جلسه چهارم: عیار سنجی و کنترل کیفیت چغندر قند- سیلو و نگهداری چغندر قند

معیارهای کیفت قند و نحوه محاسبه عیار قند را بداند
با اصول سیلوکردن چغندر آشنا شود

جلسه پنجم: آماده سازی چغندر قند برای فرایند قند گیری

روش های آماده سازی چغندر قند برای فرایند قند گیری را بداند

جلسه ششم: استخراج قند از خلال

پارامترهای موثر در قندگیری از خلال و نحوه تولید شربت خام را بداند انواع دیفوزر ها را بشناسد

جلسه هفتم: تصفیه شربت خام

اهداف کلی و روش های تصفیه شربت خام را بشناسد

جلسه هشتم: تصفیه شربت خام

اثر آهک بر ترکیبات شربت خام و روش های آهک خوری را بداند

جلسه نهم: تصفیه شربت خام

روش های کربناتاسیون و اهداف آن را بداند

جلسه دهم: تغلیظ شربت

علت اواپراسیون قند را بداند و با انواع اواپراتورها آشنا باشد

جلسه یازدهم: کریستالیزاسیون

اهداف کریستالیزاسیون یا تبلور را بداند و با انواع روش های طباخی (پخت) اشنا باشد.

جلسه دوازدهم: خشک کردن و نگهداری شکر

انواع خشک کن های شکر را بشناسد و با اهداف هر یک آشنا باشد

جلسه سیزدهم: قندسازی

روش های تولید قند کله و حبه را بداند.

جلسه چهاردهم: ضایعات قندی در صنعت تولید شکر

ملاس و سایر ضایعات قندی صنایع تولید شکر را بشناسد و راه های کاهش یا استفاده مطلوب از آن را بداند

جلسه پانزدهم: محاسبات فنی در کارخانه های تولید شکر

برخی محاسبات فنی جهت افزایش راندمان تولید شکر را بداند.

جلسه شانزدهم: ذرت : تولید شکر از نیشکر

با روش تولید شکر از نیشکر و تفاوت های آن با چغندر آشنا باشد.

منابع

• اصول صنایع تولید شکر، غلامرضا مصباحی ، نشر علم کشاورزی ایران
• تکنولوژی چغندر قند، مسعود فلاحی، رضا شیخ الاسلامی، محمدباقر باقرزاده(ترجمه)، انتشارات سنبله
• تکنولوژی قند، اسماعیل زاده کناری ، نشر علم کشاورزی ایران

• Sugar Technology Beet and Cane Sugar Manufacture.P.W. van der Poel, H. Schiweck, T. Schwartz. Verlag Dr Albert Bartens KG, Berlin, 1998.
• Principles of Sugar Technology. Pieter Honig. Elsevier, 2013.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!