اهداف درس
ایجاد فکر ریاضی برای درک معادلات و شناخت واقعیتها و استفاده از آن در حل مسائل در زمینه علوم و صنایع غذایی
شرح درس:
در این درس دانشجو ضمن آشنایی با توابع، به آموختن مفاهیم ریاضی مانند حد، مشتق و انتگرال و توابع لگتریتمی در راستای تجزیه و تحلیل مسائل کمی و کیفی در زمینه علوم و صنایع غذایی می پردازد.
سرفصل های هر جلسه
جلسه اول: یادآوری مفاهیم آنالیز ترکیبی، بسط دو جمله ای
مسائل مرتبط با مبحث بسط دوجمله ای را حل کند
جلسه دوم: یادآوری مفاهیم مثلث حسابی خیام پاسکال- مجموعه ها
مثالهای مجموعه ها را حل نماید
جلسه سوم: یادآوری مفاهیم نسبتهای مثلثاتی
ساده سازی نسبتهای مثلثاتی را انجام دهد
جلسه چهارم: یادآوری مفاهیم مفاهیم جبری و غیرجبری
مفاهیم جبری را شناخته و مثال کاربردی حل کند.
جلسه پنجم: یادآوری مفاهیم لگاریتم و معکوس لگاریتم
توابع لگاریتمی و کاربرد آن در رشته کنترل کیفی را درک کند
جلسه ششم: توابع نمایی و لگاریتمی و رسم نمودارها
توابع لگاریتمی و کاربرد آن در رشته کنترل کیفی را درک کند
جلسه هفتم: توابع نمایی و لگاریتمی و رسم نمودارها
نمودارهای توابع را رسم کند
جلسه هشتم: حد، قضایای حد، e و نپر و پیوستگی
مفاهیم حد را بداند و مسائل کاربردی را حل کند
جلسه نهم: حد، قضایای حد، e و نپر و پیوستگی
مفاهیم حد را بداند و مسائل کاربردی را حل کند
جلسه دهم: مشتق و دیفرانسیل و کاربردها
با مفهوم مشتق و انتگرال آشنا شود و کاربرد آن را در رشته خود بیابد
جلسه یازدهم: مشتق و دیفرانسیل و کاربردها
با مفهوم مشتق و انتگرال آشنا شود و کاربرد آن را در رشته خود بیابد
جلسه دوازدهم: توابع هذلولی
کاربرد تابع هذلولی را درک کند
جلسه سیزدهم: انتگرال نامعین و روشهای انتگرال گیری
انتگرال نامعین را حل کرده و در کنترل کیفی مسائل مرتبط حل کند
جلسه چهاردهم: انتگرال معین و روشهای انتگرال گیری
انتگرال معین را حل کرده و در کنترل کیفی مسائل مرتبط حل کند
جلسه پانزدهم: انتگرال دوگانه
انتگرال دوگانه را حل کرده و در کنترل کیفی مسائل مرتبط حل کند
جلسه شانزدهم: ماتریس و دترمینان
با مفهوم ماتریس آشنا شده و دترمینان ماتریسها را بدست آورد
جلسه هفدهم: اعداد مختلط
با مفهوم اعداد مختلط آشنا شده و معادلات را حل کند.
جلسه هجدهم: معادلات دیفرانسیل
معادلات دیفرانسیل مرتبط با رشته خود را قادر به حل باشد.
جلسه نوزدهم: حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
جلسه بیستم: حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
جلسه بیست و یکم: حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
جلسه بیست و دوم: حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
جلسه بیست و سوم: حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
جلسه بیست و چهارم: حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
حل المسائل کاربردی متناسب با رشته
منابع
1. حسای دیفرانسیل و انتگرال و هندسه تحلیلی جورج تومس جلد 1 و 2
2. Math Concepts for Food Engineering 2nd Edition, Kindle Edition by Richard W. Hartel (Author), D.B. Hyslop (Author), Robin K. Connelly (Author), T.A. Howell Jr. (Author)