اهداف درس
آشنایی دانشجویان با تک یاخته ها و کرم های انگلی منتقله از مواد غذایی، تاثیر انگل ها بر سلامت انسان، اختلالات تغذیه ای در عفونت های انگلی و روش های تشخیص، درمان، پیشگیری و کنترل آن ها
شرح درس:
با توجه به تنوع زیاد انگلها در جوامع انسانی، رقابتهای تغذیهای انگل-میزبان، بیماریزایی انگلها، ایجاد اختلالات خونی، سوتغذیه و سایر عوارض در میزبان، آشنایی کارشناسان کنترل کیفیت مواد غذایی با این عوامل بیماریزا و راههای مقابله با آنها ضروری است.
سرفصل های هر جلسه
جلسه اول: کلیات انگل شناسی (طبقه بندی انگل¬ها از نظر راه انتقال)
آشنایی با کلیات انگلها و نحوه انتقال آنها
جلسه دوم: تک یاخته ها (انتاموباهیستولیتیکا، بالانتیدیوم)
یادگیری مورفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه سوم: تک یاخته ها (توکسوپلاسما، ژیاردیا)
یادگیری مورفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه چهارم: کرم ها ترماتدها(فاسیولا، دیکروسلیوم)
یادگیری مورفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه پنجم: کرم ها سستدها (تنیا ساژیناتا، تنیا سولیوم، تنیا مولتی سپس)
یادگیری مورفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه ششم: کرم ها سستدها (اکینوکوکوس، هیداتیدوزیس، دیفیلوبوتریوم)
یادگیری مورفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه هفتم: کرم ها نماتدها (آسکاریس، تریشین، توکسوکارا)
یادگیری مورفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه هشتم: بندپایان (مگس مولد میاز و ناقلین بعضی از بیماری ها)
مفاهیم حد را بداند و مسائل کاربردی را حل کند
منابع
1- WHO/FAO (2014). Multicriteria-based ranking for risk management of Foodborne parasites. Report of a joint FAO/WHO Expert meeting, 3-7 September 2012, FAO Headquarters, Rome, Italy. Microbiological Risk Assessment Series, ISBN 978 92 4-156470 0