نام و کد درساصول مدیریت
تعداد واحد2 واحد
تعداد جلسات16 جلسه
پیش نیاز-
استاد درسدکتر مصطفی جهانگیر
پست الکترونیک استادmjahangir [at] varastegan.ac.ir

اهداف درس

آشنا نمودن دانشجویان با اصول و مبانی مدیریت و بازاریابی به منظور اداره امور واحدها و کارخانجات موادغذایی

شرح درس:

در این درس دانشجو با توجه به مفهوم و وظایف مدیریت خود در کنترل تولید، می تواند فرایند مرحله به مرحله آن را با برنامه ریزی، سازماندهی، کارمندیابی و کنترل سازمانی، طراحی و بهترین مدیریت را در صنعت غذایی ایفا نماید.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: معارفه و طرح کلی درس گروه بندی دانشجویان برای سخنرانی، آشنایی با مبانی مدیریت و سازمان

• ارائه طرح درس به دانشجویان و گروه بندی
• تعریف مدیریت
• تعریف سازمان

جلسه دوم: آشنایی با مبانی مدیریت و سازمان

• اهمیت مدیریت
• سطوح مدیریت
• وظایف و نقش های مدیران

جلسه سوم: آشنایی با مفهوم برنامه ریزی

• تعریف برنامه ریزی
• اهمیت برنامه ریزی
• دلایل برنامه ریزی

جلسه چهارم: آشنایی با مفهوم برنامه ریزی

آشنایی با انواع برنامه
• فرایند برنامه ریزی استراتژیک

جلسه پنجم: آشنایی با مفهوم تصمیم گیری

  • اهمیت تصمیم گیری.
  • تعریف تصمیم گیری
  • ارتباط بین موقعیت های تصمیم گیری و اعتماد تصمیم

جلسه ششم: آشنایی با مفهوم تصمیم گیری

• فرایند تصمیم گیری.
• تصمیم گیری عقلایی
• خطاهای تصمیم گیری

جلسه هفتم: آشنایی با مفهوم سازماندهی1

• تعریف سازماندهی
• ساخت سازمانی

جلسه هشتم: آشنایی با مفهوم سازماندهی1

• انواع طرح های سازمانی
• طراحی واحدهای سازمانی بر مبنای نگرش پویا

جلسه نهم: آشنایی با مفهوم سازماندهی 2

• آشنایی با سازمانهای بوروکراتیک و طرح های مکانیکی
• آشنایی با سازمانهای انعطاف پذیر و طرح های ارگانیکی

جلسه دهم: امتحان میانترم

امتحان میانترم

جلسه یازدهم: آشنایی با مفهوم رهبری و هماهنگی در سازمان

• تعریف رهبری
• ویژگی های رهبر
• نقش رهبری در انگیزش کارکنان
• جو سازمانی

جلسه دوازدهم: آشنایی با مفهوم رهبری و هماهنگی در سازمان

• فرهنگ سازمانی
• مبانی ارتباطات
• انواع ارتباطات سازمانی
• توسعه مهارت های میان فردی

جلسه سیزدهم: تبیین قدرت و سیاست در سازمان

• تعریف قدرت و منابع آن
• قدرت تخصص
• قدرت پاداش وتنیبه
• قدرت قانونی
• قدرت مشروعیت و رفتارهای سیاسی

جلسه چهاردهم: آشنایی با مفهوم کنترل

• تعریف کنترل
• اهمیت کنترل
• انواع کنترل
• عوامل اقتضائی در کنترل

جلسه پانزدهم: آشنایی با برخی از مفاهیم در رفتار سازمانی و منابع انسانی

• هوش هیجانی
• برنامه ریزی شغلی
• استخدام موفق و مصاحبه شغلی
• آینده پژوهی

جلسه شانزدهم: آشنایی با اصول بازاریابی و برندینگ

• آشنایی با مفهوم بازاریابی
• اصول بازاریابی
• آشنایی با 7p
• آشنایی با برندینگ

منابع

1. مبانی سازمان ومدیریت (رضائیان)
2. مبانی مدیریت (رابینز و همکاران)
3. اصول مدیریت (کونتز و همکاران)

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!