اهداف درس
آشنا نمودن دانشجویان با اصول و مبانی مدیریت و بازاریابی به منظور اداره امور واحدها و کارخانجات موادغذایی
شرح درس:
در این درس دانشجو با توجه به مفهوم و وظایف مدیریت خود در کنترل تولید، می تواند فرایند مرحله به مرحله آن را با برنامه ریزی، سازماندهی، کارمندیابی و کنترل سازمانی، طراحی و بهترین مدیریت را در صنعت غذایی ایفا نماید.
سرفصل های هر جلسه
جلسه اول: معارفه و طرح کلی درس گروه بندی دانشجویان برای سخنرانی، آشنایی با مبانی مدیریت و سازمان
• ارائه طرح درس به دانشجویان و گروه بندی
• تعریف مدیریت
• تعریف سازمان
جلسه دوم: آشنایی با مبانی مدیریت و سازمان
• اهمیت مدیریت
• سطوح مدیریت
• وظایف و نقش های مدیران
جلسه سوم: آشنایی با مفهوم برنامه ریزی
• تعریف برنامه ریزی
• اهمیت برنامه ریزی
• دلایل برنامه ریزی
جلسه چهارم: آشنایی با مفهوم برنامه ریزی
آشنایی با انواع برنامه
• فرایند برنامه ریزی استراتژیک
جلسه پنجم: آشنایی با مفهوم تصمیم گیری
- اهمیت تصمیم گیری.
- تعریف تصمیم گیری
- ارتباط بین موقعیت های تصمیم گیری و اعتماد تصمیم
جلسه ششم: آشنایی با مفهوم تصمیم گیری
• فرایند تصمیم گیری.
• تصمیم گیری عقلایی
• خطاهای تصمیم گیری
جلسه هفتم: آشنایی با مفهوم سازماندهی1
• تعریف سازماندهی
• ساخت سازمانی
جلسه هشتم: آشنایی با مفهوم سازماندهی1
• انواع طرح های سازمانی
• طراحی واحدهای سازمانی بر مبنای نگرش پویا
جلسه نهم: آشنایی با مفهوم سازماندهی 2
• آشنایی با سازمانهای بوروکراتیک و طرح های مکانیکی
• آشنایی با سازمانهای انعطاف پذیر و طرح های ارگانیکی
جلسه دهم: امتحان میانترم
امتحان میانترم
جلسه یازدهم: آشنایی با مفهوم رهبری و هماهنگی در سازمان
• تعریف رهبری
• ویژگی های رهبر
• نقش رهبری در انگیزش کارکنان
• جو سازمانی
جلسه دوازدهم: آشنایی با مفهوم رهبری و هماهنگی در سازمان
• فرهنگ سازمانی
• مبانی ارتباطات
• انواع ارتباطات سازمانی
• توسعه مهارت های میان فردی
جلسه سیزدهم: تبیین قدرت و سیاست در سازمان
• تعریف قدرت و منابع آن
• قدرت تخصص
• قدرت پاداش وتنیبه
• قدرت قانونی
• قدرت مشروعیت و رفتارهای سیاسی
جلسه چهاردهم: آشنایی با مفهوم کنترل
• تعریف کنترل
• اهمیت کنترل
• انواع کنترل
• عوامل اقتضائی در کنترل
جلسه پانزدهم: آشنایی با برخی از مفاهیم در رفتار سازمانی و منابع انسانی
• هوش هیجانی
• برنامه ریزی شغلی
• استخدام موفق و مصاحبه شغلی
• آینده پژوهی
جلسه شانزدهم: آشنایی با اصول بازاریابی و برندینگ
• آشنایی با مفهوم بازاریابی
• اصول بازاریابی
• آشنایی با 7p
• آشنایی با برندینگ
منابع
1. مبانی سازمان ومدیریت (رضائیان)
2. مبانی مدیریت (رابینز و همکاران)
3. اصول مدیریت (کونتز و همکاران)