نام و کد درسآزمایشگاه شیمی تجزیه
تعداد واحد1 واحد
تعداد جلسات14 جلسه
پیش نیازشیمی عمومی
استاد درسدکتر نازنین نوروزی شاد
پست الکترونیک استاد nazanin_norozi.shad [at] yahoo.com

اهداف درس

فراگیری و آشنایی دانشجویان با شیوه های عملی روشهای کمی آنالیز کلاسیک تجزیه ای

شرح درس:

آزمایشگاه شیمی تجزیه بخش عملی درس شیمی تجزیه است که به طور همزمان، در یک نیمسال تحصیلی با بخش نظری درس برای دانشجویان کارشناسی تغذیه ارائه می شود. در این بخش از درس دانشجویان ضمن آشنائی با اصول اولیه شیمی تجزیه، با روشهای کمی آنالیز کلاسیک مانند محلول سازی، تیتراسیون اسید-باز، تیتراسیون رسوبی، تیتراسیون اکسایش-کاهش، تیتراسیون کمپلکسومتری و روشهای گراویمتری آشنا می شوند. همچنین نحوه گزارش نویسی از آزمایشات و تحلیل نتایج بدست آمده در این درس مورد توجه است.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: معرفی وسایل آزمایشگاهی و نحوه کار در آزمایشگاه

آشنایی دانشجویان با وسایل آزمایشگاهی

جلسه دوم: تصحیح ظروف شیشه ای حجمی

دانشجو باید بتواند ظروف شیشه ای حجمی را تصحیح کند

جلسه سوم: تعیین وزنی مقدار آهن موجود در نمونه نمک

دانشجو باید بتواند باتوجه به روش آزمایش وزن مجهول در نمونه معلوم را تعیین کند.

جلسه چهارم: تعیین وزنی مقدار آهن موجود در نمونه نمک

دانشجو باید بتواند باتوجه به روش آزمایش وزن مجهول در نمونه معلوم را تعیین کند.

جلسه پنجم: تیتراسیونهای اسید و باز (تعیین نسبت حجمی)

دانشجو باید بتواند غلظت نمونه مجهول را به روش تیتراسیون تعیین کند.

جلسه ششم: تیتراسیونهای اسید و باز ( استاندارد کردن اسید)

دانشجو باید بتواند غلظت نمونه مجهول را به روش تیتراسیون تعیین کند.

جلسه هفتم: تیتراسیونهای اسید و باز ( اندازه گیری سرکه)

دانشجو باید بتواند غلظت نمونه مجهول را به روش تیتراسیون تعیین کند.

جلسه هشتم: تیتراسیونهای رسوبی(استاندارد کردن نیترات نقره)

دانشجو باید بتواند غلظت نمونه جامد مجهول را به روش تیتراسیون تعیین کند.

جلسه نهم: تیتراسیونهای رسوبی(استاندارد کردن نیترات نقره).

تیتراسیونهای رسوبی(استاندارد کردن نیترات نقره)

جلسه دهم: تیتراسیونهای کمپلکسومتری (استاندارد کردن EDTA)

دانشجو باید بتواند غلظت مجهول در کمپلکس را به روش تیتراسیون تعیین کند.

جلسه یازدهم: تیتراسیونهای کمپلکسومتری (تعیین سختی آب)

دانشجو باید بتواند غلظت مجهول در کمپلکس را به روش تیتراسیون تعیین کند.

جلسه دوازدهم: اندازه گیری مس به روش یدومتری

دانشجو باید بتواند مقدار فلز مس را با استفاده از روش یدومتری اندازه گیری کند.

جلسه سیزدهم: اندازه گیری آهن به روش تیتراسیون

دانشجو باید بتواند غلظت نمونه آهن مجهول را به روش تیتراسیون تعیین کند.

جلسه چهاردهم: اندازه گیری آهن به روش تیتراسیون

دانشجو باید بتواند غلظت نمونه آهن مجهول را به روش تیتراسیون تعیین کند.

منابع

1- Vogels Textbook of Practical Analytical Chemistry
2- کتاب آزمایشگاه شیمی تجزیه – محمد امیری

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!