اهداف درس
1. آشنایی با سایت و سامانه ها .
2. آشنایی دانشجویان با اطلاعات پایه ای کامپیوتری.
3. آشنایی با مجموعه آفیس در جهت استفاده های کاربردی از جمله تهیه ارائه، مقاله، پایان نامه، سمینار و غیره.
4. آشنایی با اینترنت و نحوه صحیح جستجو در آن با تکنیک های جستجوی پیشرفته.
شرح درس:
با توجه به اهمیت و کاربرد انکار ناپذیر کامپیوتر در دنیای علم، امروزه نیاز هر دانش آموخته ای برای پیشرفت، استفاده صحیح و مطالعه تجربیات دیگران، یادگیری و کارکرد صحیح با کامپیوتر و اینترنت می باشد. تبدیل کردن اطلاعات و علم خود در بستر های مناسب کامپیوتری و استفاده از اینترنت و کامپیوتر در جهت افزایش علم خود با یادگیری جستجوی های اصولی وپیشرفته از اهمیت بالایی برخوردار است.
سرفصل های هر جلسه
جلسه اول: معرفی سایت و سامانه ها
• آشنایی کامل با قسمت های مختلف سایت دانشگاه
• از ایمیل وارستگان ای خود جهت درخواست های مختلف به امور آموزش، واحد آی تی و غیره استفاده کند.
• با استفاده از پورتال دانشجویی سما وارد پرتال خود شود و به قسمتهای مختلف آن از جمله دروس تایید شده، انتخاب واحد و دسترسی پیدا کند
• بتواند از امکاناتی که پورتال پیام در اختیار دانشجو می گذارد از جمله مشاهده وضعیت حضور و غیاب خود در کلاس های مختلف و … استفاده کند.
• بتواند به قسمت های مختلف سایت از جمله دروس ارائه شده ترم، ارتباط با مدیر گروه رشته تحصیلی خود، اخبار ، اطلاعیه ها و غیره دسترسی پیدا کند.
جلسه دوم: معرفی سایت و سامانه ها
دانشجو بتواند با سامانه آموزش مجازی LMS کار کند، تکالیف و آزمون های تعیین شده برای درس های مختلف را انجام دهد.
جلسه سوم: آموزش نرم افزار پاورپوینت
سربرگ home(قالب بندی اسلاید ها)
جلسه چهارم: آموزش نرم افزار پاورپوینت
کار با تصاویر،shape ،ویدئو، صدا و انیمیشن تنظیمات کاربردی پاورپوینت رفع اشکال
جلسه پنجم: آموزش نرم افزار مایکروسافت Word
انواع آنزیم های کاربردی در مواد غذایی و عوامل مؤثر بر عملکرد آنها را بشناسد
جلسه ششم: آموزش نرم افزار مایکروسافت Word
انواع مفاهیم رنگ شناسی و پارامترهای اندازه گیری رنگ در مواد غذایی را بداند و با دستگاه های رنگ سنج مواد غذایی آشنا باشد
جلسه هفتم: آموزش نرم افزار مایکروسافت word
استفاده کاربردی از ریبون Page Layout شامل جعبه ابزارهای: Page Setup , Page Background , Paragraph
استفاده کاربردی از ریبون View شامل جعبه ابزارهای: Document Views , Show/Hide , Zoom , Window
تنظیمات چاپ-
استفاده و تنظیمات مربوط به چاپ Print ، ذخیره سازی Save ، ساخت Pdf و Recent و ..
تنظیمات Word Options شامل Proofing
Save , Advanced
رفع اشکال
جلسه هشتم: آموزش نرم افزار EXCEL
آموزش نرم افزار EXCEL
آشنایی با نرم افزار اکسل
مفاهیم
ورود و ویرایش اطلاعات
جلسه نهم: آموزش نرم افزار EXCEL
فرمت داده ها
محاسبات در اکسل
جلسه دهم: اینترنت جستجوی پیشرفته
آشنایی با تنظیمات جستجوی پیشرفته گوگل
جلسه یازدهم: آشنایی با ویندوز
ویندوز
نصب ویندوز ۱۰
میزکار، تنظیمات و شخصی سازی
تنظیمات ویندوز بخش Setting
تنظیمات ویندوز بخش Control Panel
جلسه دوازدهم: آشنایی با سخت افزار
سخت افزار
سخت افزار های کامپیوتری و انوع آن
واحد های ذخیره سازی در کامپیوتر
جلسه سیزدهم: پرسش و پاسخ – رفع اشکال
با اهمیت تعیین بار میکروبی در ابزارهای نظافت آشنا شود.
روش های ایزولاسیون میکروارگانیسم های موجود در ابزارهای نظافت را بیاموزد.
منابع
• شیمی مواد غذایی تالیف دکتر حسن فاطمی
• شیمی مواد غذایی دمان ترجمه بابک قنبری
• Food chemistry, H. D. Belitz. W. Grosch,
• Food chemistry, O.R. Fennema