نام و کد درساصول و روش های نگهداری مواد غذایی
تعداد واحد2 واحد
تعداد جلسات16 جلسه
هم نیازمیکروبیولوژی موادغذایی- شیمی موادغذایی - اصول مهندسی صنایع غذایی
استاد درسدکتر پرنیان پزشکی
پست الکترونیک استادpezeshkip@varastegan.ac.ir

اهداف درس

در پایان این درس، دانشجو باید بتواند اصول انواع روش های نگهداری مواد غذایی را بیان کند

شرح درس:

نحوه صحیح نگهداری مواد غذایی مختلف و انواع روش های طولانی کردن مدت زمان ماندگاری مواد غذایی از ملزومات دانش کارشناسان رشته کنترل کیفی مواد غذایی است.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: مقدمه و اهمیت نگهداری مواد غذایی

در پایان این جلسه از دانشجو انتظار می‏رود:
تعریف کلی از کیفیت غذا و اهمیت نگهداری مواد غذایی را بداند

جلسه دوم: عوامل موثر بر فساد مواد غذایی

انواع عوامل موثر بر فساد فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مواد غذایی را بداند

جلسه سوم: نگهداری سرد مواد غذایی 1

روش نگهداری سرد در محصولات گیاهی و عوامل موثر بر آن را بداند

جلسه چهارم: نگهداری سرد مواد غذایی 2

روش نگهداری سرد در محصولات حیوانی و عوامل موثر بر آن را بداند

جلسه پنجم: انجماد در نگهداری مواد غذایی 1

پروسه انجماد در مواد غذایی را بشناسد

جلسه ششم: انجماد در نگهداری مواد غذایی 2

تاثیر انجماد بر کیفیت غذا را بداند

جلسه هفتم: آنزیم زدایی (بلانچینگ) مواد غذایی

اهداف بلانچینگ در مواد غذایی و انواع آن را بداند

جلسه هشتم: نقش حرارت در نگهداری مواد غذایی 1

انواع روش های نگهداری با استفاده از حرارت را بشناسد و تاثیر آن بر کیفیت غذا را بداند

جلسه نهم: نقش حرارت در نگهداری مواد غذایی 2

انواع روش های نگهداری با استفاده از حرارت را بشناسد و تاثیر آن بر کیفیت غذا را بداند

جلسه دهم: نگهداری مواد غذایی با استفاده از تغلیظ

انواع روش های تغلیظ و نقش آن در نگهداری مواد غذایی را بداند

جلسه یازدهم: میان ترم

میان ترم

جلسه دوازدهم: نگهداری مواد غذایی با استفاده از خشک کردن

نحوه صحیح خشک کردن مواد غذایی و نقش آن در نگهداری مواد غذایی را بداند

جلسه سیزدهم: نگهداری مواد غذایی با استفاده از تخمیر

انواع تخمیر را بشناسد و تاثیر آن بر افزایش ماندگاری محصول را بداند

جلسه چهاردهم: نگهداری مواد غذایی با استفاده از اشعه

تکنولوژی استفاده از اشعه های کاربردی در صنعت غذا را بشناسد و تاثیر آن بر افزایش ماندگاری محصول را بداند

جلسه پانزدهم: نگهداری مواد غذایی با استفاده از ترکیبات نگهدارنده

انواع نگهدارنده های شیمیایی مورد استفاده در مواد غذایی و موارد مصرف آنها را بداند

جلسه شانزدهم: پایان ترم

پایان ترم

منابع

• اصول تکنولوژی نگهداری مواد غذایی. تالیف حسن فاطمی. شرکت سهامی نشر
• روش نگهداری مواد غذایی. تالیف محمود اجلالی. نشر دانشگاه تهران
• روش های نوین نگهداری مواد غذایی. ترجمه حمیدبهادر قدوسی و همکاران. نشر دانشگاه فردوسی مشهد
• Handbook of food preservation. M. Shafiur Rahman. 2007
• Microbial Control and Food Preservation: Theory and Practice. K. Vijay et al. 2017
• Novel Food Preservation and Microbial Assessment Techniques. Ioannis S. Boziaris. 2014

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!