کارگاه آموزشی ” استاندارد برند حلال” با تدریس دکتر عاطفه صرافان، عضو هیات علمی علوم پزشکی وارستگان، به صورت مشترک برای دانشجویان دانشگاه فردوسی و علوم پزشکی وارستگان در تاریخ 27 آذر 1398 در وارستگان برگزار گردید.
در ابتدای این کارگاه که مخاطبان آن دانشجویان بهداشت در مواد غذایی، دامپزشکی و علوم تغذیه بودند، صرافان ابتدا هدف از تدوین استاندارد برند حلال را بیان و تشریح نمودند که تعیین الزامات و ویژگی های پایه برای انطباق مواد اولیه و فرآورده های غذایی در هر مرحله از زنجیره غذایی با احکام و قوانین اسلام منطبق با الزامات مذهب مبین فقه جعفری از اهداف اصلی تدوین این استاندارد می باشد. سپس مواردی چون افزودنیهای خوراکی و غیرخوراکی حرام و حلال، مقررات و استانداردهای غذای حلال ، ذبح شرعی و دیدگاه اسلام ، مقایسه غذاهای حلال Halal و کوشرKosher را مطرح نمودند. لازم به ذکر است کوشر یا کاشر به غذائی گفته میشود که در آیین یهودی و بر پایه قوانین کشروت پاک (مشابه اصطلاح اسلامی حلال) به شمار میآید. یهودیانِ معتقد بیشتر دنبالهروی این قوانین هستند.