اهداف درس
آشنایی دانشجویان با تکیاختهها و کرمهای انگلی منتقله از مواد غذایی، تاثیر انگلها بر سلامت انسان، اختلالات تغذیهای در عفونتهای انگلی و روشهای تشخیص، درمان، پیشگیری و کنترل آنها
شرح درس:
با توجه به تنوع زیاد انگلها در جوامع انسانی، رقابتهای تغذیهای انگل-میزبان، بیماریزایی انگلها، ایجاد اختلالات خونی، سوتغذیه،و سایر عوارض در میزبان، آشنایی کارشناسان تغذیه با این عوامل بیماریزا و راههای مقابله با آنها ضروری است.
سرفصل های هر جلسه
جلسه اول: کلیات انگل شناسی طبقه بندی انگل ها از نظر راه انتقال
آشنایی با کلیات انگلها و نحوه انتقال آنها
جلسه دوم: تک یاخته ها انتاموباهیستولیتیکا، بالانتیدیوم، کریپتوسپوریدیوم
یادگیری مرفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه سوم: تک یاخته ها توکسوپلاسما و سایر کوکسیدیاها، ژیاردیا
یادگیری مرفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه چهارم: کرم ها ترماتدها(فاسیولا، دیکروسلیوم، هتروفیده)
یادگیری مرفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه پنجم: کرم ها سستدها (تنیا ساژیناتا، تنیا سولیوم، سستس سرکوزیس)
یادگیری مرفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه ششم: کرم ها، سستدها (اکینوکوکوس، هیداتیدوزیس، دیفیلوبوتریوم، همینولیپس نانا)
یادگیری مرفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه هفتم: کرم ها، نماتدها (استرونژیلوئیدس استرکورالیس، تریکوسترونژیلوس، توکسوکارا)
یادگیری مرفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
جلسه هشتم: کرم ها، نماتدها (کرم های قلابدار، آسکاریس، تریکوسفال، تریشین، آنیزاکیس)
یادگیری مرفولوژی, اپیدمیولوژی, پاتوژنز, تشخیص, پیشگیری, درمان
منابع
1- WHO/FAO (2014). Multicriteria-based ranking for risk management of Foodborne parasites. Report of a joint FAO/WHO Expert meeting, 3-7 September 2012, FAO Headquarters, Rome, Italy. Microbiological Risk Assessment Series, ISBN 978 92 4-156470 0