دکتر مریم نوری

عضو هیات علمی

گروه علوم تغذیه

سمت:

عضو EDC و مسئول امور اساتید مشاور

بیوگرافی

اینجانب از شهریور ماه سال 1400 به عنوان عضو هیأت علمی گروه تغذیه در مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان شروع به کار نموده‌ام. همچنین به عنوان مسئول امور اساتید مشاور و استاد مشاور دانشجویان تغذیه‌ی ورودی 4001 با این مرکز همکاری می‌کنم.

تدریس دروس رژیم درمانی 1 و 3، زبان تخصصی تغذیه، اصطلاحات پزشکی، ژنتیک و تغذیه، اکولوژی غذا و تغذیه، خدمات تغذیه‌ای در مراقبت‌های اولیه‌ی بهداشتی، بیماری‌های ناشی از سوء تغذیه و اصول برنامه‌ریزی در تغذیه‌ی جامعه، در گروه تغذیه بر عهده‌ی اینجانب می‌باشد. همچنین مسئولیت بخشی از کارآموزی در عرصه‌ی بالینی را بر عهده دارم.

همواره تلاش می‌کنم با مطالعه‌ی منابع تخصصی جدید، دانش و اطلاعات خویش را به روز نگه دارم و تا حد امکان از روش‌های تدریس نوین برای آموزش مطالب علمی در کلاس‌ها استفاده می‌کنم.

پیشینه تحصیلات دانشگاهی:

مقطع: دکترای تخصصی (Ph. D) رشته‌ی تحصیلی: علوم تغذیه دانشگاه: دانشگاه علوم پزشکی تبریز

مقطع: کارشناسی ارشد رشته‌ی تحصیلی: علوم تغذیه دانشگاه: دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مقطع: کارشناسی رشته‌ی تحصیلی: علوم تغذیه دانشگاه: دانشگاه علوم پزشکی تبریز

علایق پژوهشی:

  1. تغذیه‌ی حمایتی بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه
  2. تغذیه‌ی بالینی
  3. تغذیه و رژیم درمانی در دیابت

دوره‌ کارشناسی ارشد

  1. آموزش و مشاوره‌ی تغذیه– دانشگاه علوم پزشکی تبریز – (1397)
  2. فیزیولوژی تغذیه‌ی پیشرفته – دانشگاه علوم پزشکی تبریز – (1397)
  3. تغذیه‌ی بالینی و رژیم‌درمانی کاربردی 2- دانشگاه علوم پزشکی تبریز – (1397)

دوره‌ کارشناسی

  1. اصول تغذیه‌ی مادر و کودک- دانشجویان مامایی دانشگاه آزاد ارومیه- (1394-1392)
  2. تغذیه درمانی مادر و کودک- دانشجویان مامایی دانشگاه آزاد ارومیه- (1395-1392)
  3. تغذیه و تغذیه‌درمانی- دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد ارومیه- (1394-1392)
  4. مدیریت بخش خدمات غذایی– دانشگاه علوم پزشکی تبریز – (1397)
  5. اصول کلی تغذیه – دانشجویان پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی تبریز – (1397)
  6. کارآموزی بیمارستان بخش ICU و جراحی– دانشگاه علوم پزشکی تبریز – (1399-1395)
  7. رژیم درمانی 1– علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  8. رژیم درمانی 3 – علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  9. زبان تخصصی تغذیه– علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  10. اصطلاحات پزشکی– علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  11. ژنتیک و تغذیه– علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  12. اکولوژی غذا و تغذیه– علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  13. بیماری‌های ناشی از سوء تغذیه- علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  14. خدمات تغذیه‌ای در مراقبت‌های اولیه‌ی بهداشتی- علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)

کتاب‌ها

  1. علی طریقت اسفنجانی، مریم نوری (1395). ضروریات تغذیه و رژیم‌درمانی. انتشارات امیر سینا.

مقالات مجلات

  1. Nouri M, Tarighat-Esfanjani A. Mechanisms of breast feeding actions on obesity prevention: a systematic review. Prog Nutr. 2016 Dec 1;18:323-33.
  2. Nouri M, Tarighat EA, Ghazizahedi S, Mohajeri SA, Nematy M, Norouzy AR, Noroozi Z, AMIN M, AVARI M, Shalaei N, Sabouri E. The relationships between dietary patterns and energy and nutrient intakes and body mass index in Iranian Adults. JOURNAL OF HEALTH AND HYGIENE. 2017 Jan 1;8(1):85-101.
  3. Nouri M, Ghazizahedi S, Mohajeri SA, Norouzy A, Nematy M, Shalaey N, Safarian M, Esmaily H, Sabouri E, Rajaei N, Tarighat-Esfanjani A. Relative validity and reproducibility of a semi-quantitative food frequency questionnaire among urban Iranians. International Journal of Health and Life Sciences. 2017 Jul 1;3(1).
  4. Sarab ML, Nouri M, Tarighat-Esfanjani A. Characteristics of Iranian traditional butter produced in Sarab in comparison with European and national standards. Progress in Nutrition. 2019 Apr 1;21:416-21.
  5. Zarezadeh M, Jafarabadi MA, Tarighat-Esfanjani A, Nouri M, Ebrahimi-Mameghani M. Health outcomes and quality of life indices of children receiving blenderized feeds via enteral tube. The Journal of Pediatrics. 2020 May 1;220:268.
  6. Rahmani A, Niknafs B, Naseri M, Nouri M, Tarighat-Esfanjani A. Effect of nigella sativa oil on oxidative stress, inflammatory, and glycemic control indices in diabetic hemodialysis patients: a randomized double-blind, controlled trial. Evidence-based Complementary and Alternative Medicine. 2022 Apr 15;2022.
  7. Nouri M, Gargari BP, Tajfar P, Tarighat-Esfanjani A. A systematic review of whey protein supplementation effects on human glycemic control: A mechanistic insight. Diabetes & Metabolic Syndrome: Clinical Research & Reviews. 2022 Jun 11:102540.

مقالات کنفرانس‌ها  (پوستر)

  1. Maryam Nouri, Ali Tarighat-Esfanjani. Mechanisms of breast feeding actions on obesity prevention: a systematic review. International Congress of Maternal and Childhood Obesity, May 14-16, 2015, Urmia, Iran.

مقالات کنفرانس‌ها  (سخنرانی)

  1. Ghazizahedi Shohreh, Nouri Maryam, Norouzy Abdolreza, Nemati Mohsen, Safarian Mohammad, Mohajeri Seyed Amir Reza, Esmaeely Habibollah, Shalaie Neda. Scientific: validity and reproducibility of Iranian food frequency questionnaire. NUTRITION AND FOOD SCIENCES RESEARCH, NOVEMBER-DECEMBER. 2014: 1 (S1); 16.

طرح‌های پژوهشی

  1. تعیین اعتبار و تکرارپذیری پرسشنامه‌ی بسامد غذایی جمعیت شهری ایران- معتبرسازی بیوشیمیایی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد- (1390)
  2. تعیین اعتبار و تکرارپذیری پرسشنامه‌ی بسامد غذایی جمعیت شهری ایران- معتبرسازی پرسشنامه‌ی بسامد غذایی سه روزه- درشت‌مغذی‌ها- دانشگاه علوم پزشکی مشهد- (1390)
  3. بررسی الگوهای غذایی و ارتباط آن با عوامل خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی در مردم شهر مشهد- دانشگاه علوم پزشکی مشهد- (1390)
  4. بررسی اثرات مصرف نان غنی شده با کنسانتره‌ی پروتئین آب پنیر بر روی کنترل گلایسمی، الگوی لیپیدی، فشار خون، شاخص‌های تن‌سنجی، انرژی مصرفی استراحت، استرس اکسیداتیو و اشتهاء در زنان مبتلا به دیابت نوع 2- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- (1397)

شرکت در دوره‌های آموزشی بلندمدت

  1. دوره کارورزی بالینی ICU – دانشگاه علوم پزشکی مشهد – (935 ساعت، 1391)
  2. آشنایی با اهمیت و روش نوشتن برنامه‌ی راهبردی (SP)- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- (10 ساعت، 1396)
  3. مراقبت‌های تغذیه‌ای و تنظیم رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به دیابت- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- (12 ساعت، 1397)
  4. مراقبت‌های تغذیه‌ای و تنظیم رژیم غذایی برای انواع کم‌خونی- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- (12 ساعت، 1397)
  5. مراقبت‌های تغذیه‌ای و تنظیم رژیم غذایی برای کبد چرب (NAFLD) و سیروز- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- (12 ساعت، 1397)

شرکت در کارگاه‌های آموزشی کوتاه مدت

  1. آشنایی با ساختار مقالات تحقیقاتی، روش‌های بهینه‌ی جستجو در اینترنت و آموزش نحوه‌ی طراحی امضاء– دانشگاه علوم پزشکی مشهد– (2 ساعت، 1391)
  2. آشنایی با ویژگی‌های دانشگاه نسل سوم- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- (4 ساعت، 1398)
  3. کلیات اخلاق در نشر و پژوهش- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- (6 ساعت، 1399)
  4. اخلاق در کارآزمایی بالینی- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- (6 ساعت، 1399)
  5. طرح تحول تحصیلی- علوم پزشکی وارستگان- (2 ساعت، 1400)
  6. خوانش دسته جمعی کتاب: کار عمیق- علوم پزشکی وارستگان- (2 ساعت، 1400)
  7. سرنخ‌های کلیدی برای مدیریت هیجانات در برخورد با دانشجویان- علوم پزشکی وارستگان- (2 ساعت، 1400)
  8. تدریس همدلانه- علوم پزشکی وارستگان- (2 ساعت، 1400)
  9. خلاقیت و کارآفرینی- علوم پزشکی وارستگان- (2 ساعت، 1401)
  10. قوانین و مقررات آموزشی- علوم پزشکی وارستگان- (2 ساعت، 1401)
  11. اصول یاددهی و یادگیری- علوم پزشکی وارستگان- (2 ساعت، 1401)
  12. ارگونومی- علوم پزشکی وارستگان- (2 ساعت، 1401)
  13. چگونه برند شویم؟- فضای مجازی، الزام یا اختیار؟- علوم پزشکی وارستگان- (2 ساعت، 1401)

شرکت در همایش‌ها

  1. یازدهمین کنگره‌ی سراسری تغذیه‌ی ایران– شیراز – (آبان 1389)
  2. نخستین کنگره‌ی بین‌المللی و سیزدهمین کنگره‌ی ملی تغذیه‌ی ایران- تهران- (آذر 1393)
  3. کنگره‌ی بین‌المللی چاقی مادر و کودک- ارومیه- (اردیبهشت 1394)
  4. چهارمین کنگره‌ی بین‌المللی تغذیه‌ی بالینی- مشهد- (اردیبهشت 1401)

عضویت در شوراها و کمیته‌ها

  1. عضو واحد توانمندسازی اعضاء هیأت علمی EDC علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  2. عضو واحد ارزشیابی EDC علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  3. عضو واحد استعدادهای درخشان و المپیاد EDC علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)
  4. عضو کمیته دانشجویی توسعه آموزش علوم پزشکی EDC علوم پزشکی وارستگان – (1400 تا کنون)

جوایز و افتخارات

کسب عنوان دانشجوی ممتاز دانشکده‌ی تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز (1400)

ارسال پیغام






    گالری تصاویر